Dimitry Goethals

Dimitry GoethalsDimitry Goethals behaalde in 1993 het getuigschrift muziektheorie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent. Onder leiding van Michael Scheck, Ignace Thevelein, Florian Heyerick en Johan Duijck studeerde hij hier tevens koordirectie.

In 1998 behaalde hij zijn Meestergraad zang bij Lucienne Van Deyck aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij koos als extra voor de optie koordirectie bij Roger Leens en Johan Van Bouwelen.

Hij nam deel aan masterclasses zang bij Max Van Egmont, Guy De Mey, James Griffet en René Jacobs. Masterclasses koordirectie volgde hij bij Juliaan Wilmots, Michael Scheck, Patrick Peire, Laszlo Heltay en Simon Helsay.

Als koorzanger verleende hij zijn medewerking aan volgende koren: het Antwerps Bachkoor (M. Scheck), de Gentse Oratoriumvereniging (J. Ivens en E. Saverniers), Les Menus Plaisirs du Roy (Jean-Luc Impe), Capella Sancta Michaelis (E. Van Nevel en W. Ceuleers), Currende Consort (E. Van Nevel), Goeyvaerts Consort (M.M De Smet), Les Musiciens du Louvre (M. Minkowsi) en Il Fondamento (P. Dombrecht).

Als free-lance contratenor nam hij deel aan projecten o.l.v. Louis Devos, Robert Groslot, Florian Heyerick, Guy Janssens, Ton Koopman, Hans-Martin Linde, Rebecca Stewart, Werner Van Mechelen, Dirk Vermeulen, Rudolph Werthen.

Gedurende 11 jaar was hij dirigent van het Haagenkoor te Mariakerke (Gent). Hij was tevens koorrepetitor bij de Gentse Oratoriumvereniging en de Kempische Oratoriumvereniging.

Sinds 2003 berust de muzikale leiding van het koor vocAmuze Burcht en het vocaal ensemble Perla Musica in zijn handen.

Als projectmedewerker is hij verbonden bij Koor&Stem vzw. Deze organisatie zorgt voor een dienstverlening naar zangers, koren en vocale ensembles binnen de sector amateurkunsten.