Kamerkoor Koordinaat

Kamerkoor KoordinaatKoordinaat is een Leuvens kamerkoor dat bestaat uit een 35-tal leden. Jan Van Hove dirigeert Koordinaat al sinds 1997, toen het ontstond als een studentenkoortje. Onder zijn kundige leiding heeft Koordinaat een breed repertoire opgebouwd. In hun optredens proberen de leden vooral hun enthousiasme en liefde voor de muziek op het publiek over te brengen, zonder een enkele toegeving te willen doen aan de artistieke kwaliteit van de uitvoering.

Koordinaat heeft, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, intussen een stevige reputatie opgebouwd in het Vlaamse koorlandschap. Op het Korenfestival Vlaanderen te Kontich in 2007 behaalde Koordinaat de eerste prijs cum laude. Bovendien werd het ook door het publiek uitgeroepen tot beste koor, en kreeg het van Koor&Stem de prijs voor de beste uitvoering van een Vlaams volksliedje. In januari 2008 promoveerde Koordinaat naar de afdeling uitmuntendheid op het Provinciale Koortornooi van Vlaams-Brabant, met de hoogste score van alle deelnemende koren. Op het Provinciale Koortornooi in 2011 werd Koordinaat opnieuw bevestigd in de afdeling uitmuntendheid.

Koordinaat schuwt uitdagingen niet en durft moeilijke koormuziek aanpakken. Zowel oude muziek, klassieke muziek als hedendaagse composities staan op het programma, met een bijzondere aandacht voor koormuziek van eigen Vlaamse bodem. Concerten zijn meestal opgebouwd rond een zeker thema, bijvoorbeeld poëzie van van Ostayen (2006), Pater Nosters en Ave Maria's (2007), Duitse romantiek (2008), mysterie en magie (2009) en 17de- en 18de-eeuwse Franse barok (2010).

Alle vijf jaar organiseert Koordinaat een groots concert met orkest en solisten. Zo voerde het de Messiah van Händel op in 2002, en bracht het de Requiems van Mozart en Salieri in 2006.

Meer informatie vindt u op www.koordinaat.be.