vocAmuze

vocAmuzeMet parochiale wortels in het toenmalige mannenkoor in Burcht, stak in 1967 vocAmuze in zijn gemengde vorm van wal, toen nog onder de oude naam Sint-Ceciliakoor.

Dries De Kindt zette de toon en drukte gedurende bijna twee decennia zijn stempel op het koor. Nadien nam Dirk Van Croonenborch voor korte tijd het dirigeerstokje over tot het koor in 1988 voor zeven volle jaren onder de leiding kwam van Erik Demarbaix.

Willem Van de Weerd werkte met het Sint-Ceciliakoor samen van 1995 tot januari 1997 en werd daarna opgevolgd door Frank De Moor, die het koor tot mei 2002 dirigeerde. Na een korte periode onder de leiding van Philippe Benoit, is sinds september 2003 het koor in de kundige handen van Dimitry Goethals.

Actief op parochiaal, lokaal en intergemeentelijk vlak, bleef het koor al die tijd een liefhebberskoor—met veel oog voor het sociale aspect van het zingen in koor—doch met een bijna professioneel streven naar kwaliteit en met een uitstraling naar zowel de Wase als de Antwerpse kant van de Schelde toe. Getuige daarvan de eerste prijs met lof van de jury in de 'Gouden Ster'-wedstrijd te Lommel.

In al deze jaren bracht het koor tientallen concerten met werken van bekende en minder bekende componisten: Mattheüspassion (Kunhausen), Dido and Aeneas (Purcell), Funeral Music for Queen Mary (Purcell), Ode on St-Cecilia's Day (Händel), Chandos Anthems (Händel), Johannes Passion (Bach), Krönungsmesse (Mozart), Gloria (Vivaldi), Deutsche Messe (Schubert), Requiem (Rutter), Stabat Mater (Pergolesi), Mattheus Passion (Homilius), Requiem (Duruflé) en werken van Mendelssohn, Schutz, Rheinberger, Britten, Haydn, Orff, Charpentier, ...

In november 2004 veranderde het Sint-Ceciliakoor van naam, en gaat voortaan verder als vocAmuze door het leven.

Meer informatie over vocAmuze vind je op de website www.vocamuze.be.